Historie

Onze jarenlange ervaring in verpakkingen, disposables en hygiëneproducten.

Gelpa Verpakkingen Arnhem werd in 2005 overgenomen door Bunzl, een wereldwijde distributeur en outsourcing company van non-food consumentenproducten zoals food verpakkingen, disposables en hygiëneproducten. Het hoofdkantoor van Bunzl is gevestigd in Londen. Sinds 1957 is Bunzl beursgenoteerd aan de London Stock Exchange.

1854
In 1854 registreerde Moritz Bunzl Haberdashery Emanuel Biack’s Eidam in Bratislava, tegenwoordig onderdeel van Slowakije.

1883
In 1883 veranderden zijn zoons, Max Bunzl, Ludwig Bunzl en Julius Bunzl de bedrijfsnaam in Bunzl & Biach AG en verhuisde het hoofdkantoor naar Wenen, Oostenrijk. In 1888 werd de eerste papierproductie opgezet en in 1927 werd de eerste sigarettenfilter van papier geproduceerd in samenwerking met de Hongaarse investeerder Boris Aivaz.

1940
Nadat een groot deel van de familie Bunzl in 1938 naar Engeland emigreerde, vestigden Martin Bunzl, Hugo Bunzl en George Bunzl het bedrijf in 1940 in Engeland onder de naam Tissue Paper Ltd. Vanaf 1952 ging het bedrijf verder onder de naam Bunzl Pulp & Paper Ltd.

1957
In 1957 kwam 30% van de aandelen beschikbaar op de Londen Stock Exchange en werd Bunzl officieel een beursgenoteerde onderneming. De groei van sigarettenfilters nam eind jaren 60 sterk af. Het gevolg was een winstdaling voor de onderneming met een dieptepunt in 1969.

1980 en later
Aan het begin van de jaren 80 startte het bedrijf met een nieuwe strategie. Bunzl begon zich meer te richten op de distributiesector en breidde zich uit door overnames, te beginnen met het Amerikaanse bedrijf Jersey Paper. Eind jaren 80 en begin jaren 90 breidde de outsourcing en distributie activiteiten zich verder uit naar de Verenigde Staten, Europa en Australië. Vooral op het gebied van disposable food verpakkingen.

Inmiddels is Bunzl uitgegroeid tot een wereldwijde specialist op het gebied van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten. Bunzl is actief in 23 landen verspreid over 5 continenten met circa 240 distributiecentra. Met meer dan 13.000 medewerkers zorgen wij er iedere dag voor dat onze klanten worden voorzien van kwalititatief hoogwaardige verpakkingen, disposables en hygiëneproducten tegen de beste prijs.