Fortified: de revolutie in kant-en-klare maaltijden

Bunzl en Fortified Food Coatings zijn een partnership aan te gaan. Fortified ontwikkelde een met vitamines en voedingsstoffen verrijkte gelatinelaagje dat over voeding wordt gesprayd. Daarmee kan bijvoorbeeld ondervoeding onder ouderen worden tegengegaan. Ook topsporters kunnen profiteren van een ‘maaltijd op maat’, die hun prestaties en het herstel bevorderen. Bunzl is nauw betrokken bij het project en ondersteunt Fortified op het gebied van logistiek en verpakkingsontwikkeling.

Fortified kant-en-klare maaltijden: heerlijk vitaal

In de klassieke Franse keuken werken chef-koks al eeuwen lang met gelatine vanwege de mooie presentatie van gerechten. Fortified Food heeft de maaltijden nog gezonder gemaakt door de gelatine te voorzien van collageen peptiden, vitaminen en mineralen. Deskundigen zijn het er over eens dat verschillende groepen consumenten een tekort hebben aan deze voedingsstoffen. Zo eten ouderen minder omdat ze minder actief zijn. Daarnaast kunnen medicijngebruik en verminderde smaak en geur ook de eetlust remmen. Maar ook sporters hebben extra bouwstoffen nodig om in een goede conditie te blijven. De Fortified maaltijden dragen bij aan hun vitaliteit.

Bunzl is nauw betrokken bij het project en helpt Fortified bij het logistieke proces en de ontwikkeling van een verpakking op maat. Doordat Bunzl actief is in verschillende markten, heeft Bunzl een sterke positie binnen de doelgroep van Fortified. De maaltijden zullen onder andere worden geïntroduceerd bij vooraanstaande maaltijdproducenten, cateringbedrijven en ziekenhuiskeukens.

Partners

Naast Bunzl zijn Koninklijke DSM en Rousselot partners van Fortified Food Coatings.

Wilt u meer informatie over Fortified Food Coatings? Neem dan gerust contact met ons op via info-arnhem@bunzl.nl of tel. 026 - 384 38 38.