Voorzorgsmaatregelen en informatie nieuwe coronavirus (2019-nCoV)

4 maart 2020

Wereldwijd maken we ons op dit moment zorgen over het coronavirus. In verschillende landen is er een uitbraak gemeld van een nieuwe griepachtige stam van het Coronavirus, waaronder China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Canada en de VS. Coronavirussen infecteren veelal de bovenste luchtwegen en infecties kunnen mild tot ernstig zijn. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar wat is het coronavirus (2019-nCoV) nu precies voor een virus? Wat zijn de symptomen en welke maatregelen kunt u treffen? U leest het in dit artikel.

 

Wat is het nieuwe coronavirus (2019-nCoV)?

Coronavirussen zijn een grote familie virussen die erom bekendstaan dat ze ziekten veroorzaken zoals de gewone verkoudheid, maar ook ernstigere ziekten. Het nieuwe coronavirus is een nieuwe stam van het coronavirus die nog niet eerder is geïdentificeerd bij mensen. Het nieuwe coronavirus (2019-nCoV) werd voor het eerst geïdentificeerd in Wuhan, provincie Hubei, China. Het virus kwam waarschijnlijk oorspronkelijk uit een dierlijke bron en verspreidde zich vervolgens naar mensen. 

Wat zijn de symptomen?

De symptomen omvatten;

 • Koorts
 • Hoesten
 • Keelpijn  
 • Kortademigheid
 • In ernstigere gevallen, longontsteking

Hoe houd u uzelf en de mensen binnen uw bedrijf gezond?

 • Was je handen frequent met water en zeep en droog je handen grondig af met een papieren handdoek.
 • Indien er geen water en zeep beschikbaar is kan je handen reinigen met desinfecterende alcohol gel.
 • Wanneer u hoest of niest, bedek uw mond en neus dan met de binnenkant van uw elleboog of een tissue en gooi de tissue dan direct weg en was uw handen.
 • Vermijd nauw contact met iemand die koorts heeft en hoest.
 • Wanneer u moet hoesten en koorts en ademhalingsproblemen heeft, zoek dan zo snel mogelijk medische hulp en deel uw reisgeschiedenis met uw zorgverlener.
 • Vermijd het nuttigen van rauwe of niet gare dierproducten. Ga voorzichtig om met rauw vlees, melk of dierlijke organen om kruisbesmetting met ongekookt voedsel te voorkomen en volg goede voedselveiligheidspraktijken.

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Richt uw hygiënevoorzieningen in met Tork

Wilt u meer informatie over geschikte hygiëne producten of uw hygiëne voorzieningen uitbreiden? U bent bij ons aan het juiste adres voor Tork producten: een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging. Tot de producten behoren desinfectiemiddelen, dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Een toonaangevend merk op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid. Wilt u graag meer informatie? Neem contact op met uw contactpersoon bij Bunzl Retail & Industry of via onderstaande contactgegevens.

 

Bunzl Retail & Industry

Telefoonnummer:          026-3843838

E-mailadres:                 info-arnhem@bunzl.nl.

Meer informatie over het coronavirus vindt u op: https://www.rivm.nl/.