Draag jij je steentje bij op het gebied van duurzame hygiëne concepten

2 september 2021

Van product naar afval en van afval naar een nieuw product. Een duurzaam hygiëne concept. Een product geproduceerd van gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Wederom een duurzaam hygiëne concept. Er wordt gerefereerd naar het Tork PaperCircle® en Tork Reinigingsdoeken concept. Samen met onze partner Tork zetten we regelmatig duurzame hygiëne concepten op de markt. Iets waar we energie van krijgen.

Tork PaperCircle®

Met het Tork PaperCircle® maak jij de cirkel rond. Jouw gebruikte handdoeken worden lokaal omgezet naar nieuwe hygiëne tissueproducten. Tork PaperCircle® is een complete oplossing voor het verminderen van afval en het verlagen van jouw ecologische voetafdruk voor papieren handdoeken met tenminste 40%! Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Jouw bezoekers en werknemers gebruiken de sanitaire ruimten zoals ze gewend zijn, maar gooien hun papieren handdoek in de daarvoor bestemde afvalbak, nadat ze hun handen hebben gedroogd.
  2. Schoonmakers legen de afvalbakken zoals gewoonlijk, maar houden de handdoeken apart.
  3. De recyclingpartner verzamelt de papieren handdoeken en brengt deze naar de lokale Essity-papierfabriek.
  4. De Essity-locatie recyclet de papieren handdoeken tot nieuwe hygiëne tissueproducten.
  5. Jouw gebruikte papieren handdoeken komen terug in de kringloop als nieuwe hygiëne tissueproducten.

Uiteraard ondersteunen wij jouw bedrijf bij de opzet, implementatie en het doorlopend gebruik, zodat jouw overgang naar circulaire economie soepel en efficiënt verloopt.

Tork Reinigingsdoeken

Ontwikkelen. Analyseren. Verbeteren. Een continu proces. Je wilt immers zo productief mogelijk zijn, maar ook duurzaam te werk gaan. Tork helpt jou om jouw schoonmaakprocessen te optimaliseren en verspilling tegen te gaan. Het vernieuwde Tork Reinigingsdoeken concept zorgt voor een verhoogde efficiëntie dankzij de vel-voor-vel-dosering. Daarnaast is de verpakking gemaakt van 100% gerecycled karton en 30% gerecycled plastic. De reinigingsdoeken zijn vervaardigd uit hernieuwbare natuurlijke grondstoffen met een lagere milieu-impact.

Een duurzaam partnership

Energie is bij ons zowel de start van alles wat we doen, als het resultaat. En dat is waar de samenwerking met onze partner Tork om draait. We trekken samen op, delen onze kennis, stellen vragen en blijven kritisch naar elkaar. Op deze manier proberen we samen er alles uit te halen wat erin zit. Zo ontzorgen we onze klant en diens klant en dragen we samen ons steentje bij op het gebied van duurzaamheid. Samen met Tork gaan we voor een duurzamere wereld. Samen met Tork brengen we duurzame hygiëne concepten op de markt. Samen maken we het verschil.

Meer weten?

Wil jij meer informatie over de duurzame hygiëne concepten van Tork of over onze samenwerking? Onze accountmanagers vertellen je er graag meer over! Neem contact op met jouw contactpersoon bij Bunzl Retail & Industry of via onderstaande gegevens.

Telefoonnummer: 026-3843838

E-mailadres: info-arnhem@bunzl.nl