Bunzl Retail & Industry bouwt aan de toekomst

28 september 2018

Het zal bezoekers van het businesspark IJsseloord 2 niet zijn ontgaan. De grote lap grond achter het huidige pand van Bunzl Retail & Industry is veranderd van braakliggend terrein naar een met Bunzl vlaggen omgeven, levendige bouwplaats. Het is duidelijk: hier bouwt Bunzl Retail & Industry met partners Giesbers en WDP aan de toekomst. Medio 2019 zal Bunzl op deze plek intrek nemen in een nieuw warehouse van 19.000 m2 met kantoor van 2.300 m2. De bijna verdubbeling (!) van het aantal vierkante meters biedt Bunzl Retail & Industry veel kansen en legt een fundament voor een stabiel groeiend Bunzl Retail & Industry.

Bunzl zal het nieuwe warehouse met kantoor gaan gebruiken als landelijk warehouse voor de distributie van verpakkingen, disposables en overige bedrijfsbenodigdheden naar haar klanten in zowel food als non-food retail en toeleverende industrieën. Henk Willems, Manager Logistiek vertelt: ‘’Het grote, nieuwe warehouse zal Bunzl op logistiek gebied een grote boost geven. Er zal niet meer gependeld hoeven worden tussen het magazijn in Arnhem en het magazijn in Duiven, wat de snelheid in het logistieke proces zeer ten goede zal komen. Ook de uitbreiding van het aantal laaddocks betekent dat we een grote slag in efficiency maken. Inkomende en uitgaande chauffeurs hoeven straks niet meer te wachten, waardoor onze leverbetrouwbaarheid nog verder toe zal nemen. Verder zullen we ons pick-proces automatiseren, wat de kans op fouten nihil zal maken.’’

Managing Director Wilbert van Wachtendonk vervolgt: ‘’Het kantoorpersoneel -circa 80 man- zal zich verspreiden over 3 verdiepingen. Er zal worden voorzien in een werkomgeving met veel natuurlijk zonlicht, flexplekken en een groot bedrijfsrestaurant met open dakterras. Ook besteden we aandacht aan een inrichting met veel planten en dus veel zuurstof, wat de vitaliteit zal verhogen. We laten ook werknemers van Bunzl meebeslissen over bijvoorbeeld de inrichting van het pand. Er ontstaat waardering doordat zij mee kunnen denken over hun eigen werkomstandigheden.’’

Tevens zal voorzien worden in een “customer experience center” waar gezamenlijk met klanten, leveranciers en overige business partners nieuwe concepten op maat gecreëerd worden. Het pand is volledig voorbereid op zonnepanelen en uitgerust met duurzame LED-verlichting. Daarbij zullen er ook voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s worden gecreëerd.

Met dit nieuwe warehouse en kantoor van WDP en Giesbers kan Bunzl verder groeien op een strategische locatie om haar klanten nóg beter te bedienen. De nieuwe faciliteit voorziet in de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen.

IJsseloord2 – een strategische locatie
Door de unieke ligging aan het Velperbroek-circuit heeft het strategisch gelegen IJsseloord 2 directe verbindingen met de A12 (Den Haag-Arnhem-Oberhausen), de A348 (Arnhem-Zutphen) en de A325 (Arnhem-Nijmegen). Ook de A50 ligt op een steenworp afstand. Door deze goede ligging is het park optimaal bereikbaar met elk vervoersmiddel. De ruimtelijke ligging in een parkachtige omgeving nabij de IJssel en de fraaie, herkenbare architectuur maken van IJsseloord2 een plek waar het plezierig en comfortabel werken is.