Bunzl presenteert ‘The Future of Packaging’ tijdens Packaging Innovations

21 maart 2018

Bunzl Retail & Industry, presenteert tijdens de Packaging Innovations 2018 diverse innovaties op packaging gebied. Aan de hand van de thema’s food delivery, convenience, duurzaamheid en innovatie worden verschillende verpakkingsoplossingen getoond.

Een van die verpakkingen is de Cell Pack Thermo. Deze recyclebare isolatieverpakking is bezig aan een opmars om dé duurzame verpakking te worden op het gebied van verzending van temperatuurgevoelige producten. Op de beurs is de CPT ook te zien in de Innovatie Galerij, waarmee de verpakking genomineerd is voor de Packaging Innovations Award. Bezoekers van de beurs kunnen stemmen op producten uit de galerij en hiermee kiezen welke verpakking het meest innovatief is. De CPT is – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een EPS-verpakking – zeer milieuvriendelijk omdat deze geheel is gemaakt van papiervezels. De CPT kan worden toegevoegd aan een verzenddoos, waarbij vers- en diepvriesproducten worden beschermd tegen temperatuurinvloeden van buiten de verpakking. De versproducten worden verder koel gehouden met een of meerdere cool packs, waarna de CPT wordt dichtgevouwen en de doos kan worden gesloten. En bovendien zijn de zachte papiervezels in staat om het product zeer goed te beschermen tegen stoten tijdens het transport en onderscheidt de CPT zich ook door een koelduur waaraan andere oplossingen niet kunnen tippen.

Halopack is een andere innovatie die Bunzl toont tijdens de beurs. Net als de CPT is deze verpakking te zien in de Innovatie Galerij en genomineerd voor de Packaging Innovations Awards. Deze duurzame, gasdichte (MAP) verpakking bestaat voor 90% uit karton en biedt een generieke oplossing om verse producten te verpakken in een onderscheidende verpakking. Waar Halopack tot nu toe bekend stond om de duurzame en diepvriesbestendige verpakkingen, is het assortiment nu uitgebreid met de allereerste Halopack voor in de oven! De ovenbestendige Halopack is een duurzame verpakkingsinnovatie met optimale conserveringsmogelijkheden die, uiteraard, geschikt is voor oven. De verpakking is recyclebaar doordat het karton en het plastic van de ovenbestendige schaal na gebruik van elkaar gescheiden kunnen worden. Tijdens de beurs wordt een uitgebreide demonstratie gehouden van het ‘mealconcept’, waarmee verpakkingen op de stand geseald worden. En voor wie honger heeft op de beurs, op de Bunzl stand (K01) kan men komen proeven hoe het is om verse producten te eten uit een Halopack verpakking!

Ook wordt de Pulltic getoond. Deze slimme fruitverpakking wordt gemaakt van afval uit de aardappelverwerkende industrie. Een van de grootste knelpunten voor standaard fruitverpakkingen is de vochtopvang van fruitsappen. De Pulltic onderscheidt zich als verpakking die als het ware het fruitsap als een spons op kan nemen. Bovendien is de verpakking composteerbaar en recyclebaar, wat betekent dat de Pulltic, samen met de organische producten die erin werden verpakt, op de composthoop gegooid kan worden.

Bunzl presenteert tijdens de beurs ook de I’m Green Bag. Deze recyclebare AGF-zak, gemaakt van suikerriet, is momenteel al op de AGF-afdelingen van Coop en Spar te vinden is. De zak biedt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld papier, dezelfde voordelen als het traditionele plastic zakje, zonder dat de zichtbaarheid van het product verloren gaat. Deze AGF-zakken zijn naar eigen wens te bedrukken. Ook wordt middels de standaard aangegeven wat de zak zo ‘groen’ maakt, waardoor de consument weet wat voor verpakking hij of zij in de hand heeft.

Daarnaast worden ook nieuwe flexibele verpakkingen getoond, de zogenoemde pouches, en een blik geworpen op ‘The Internet of Packaging’ door augmented reality voorbeelden te laten zien van Zappar. De Packaging Innovations beurs is 10,11 en 12 april in de Jaarbeurs in Utrecht. Kom langs voor een kopje koffie of een hapje op stand K01!